In Persbericht

Surseance van betaling voor onderwijsdienstverlener Vizyr

Door Deborah Reijnart, geplaatst op 1 maart 2017 in Persbericht

Stichting Vizyr heeft op maandag 27 februari jl. surseance van betaling aangevraagd en verleend gekregen door de rechtbank, waarbij mr. C.W.M. Slegers van Aben & Slag Advocaten te Weert tot bewindvoerder is benoemd.

De belangrijkste aanleiding voor de surseance is het vertrek per 1 januari 2017 van Stichting BOOR (in 2012 mede fusiepartner) uit Rotterdam als klant van Stichting Vizyr. BOOR was verantwoordelijk voor 45% van de omzet.

Vizyr heeft vestigingen in Heerlen, Rotterdam en Alkmaar (Kinobi) en is werkgever van ongeveer 100 betrokken medewerkers.

Deze medewerkers verzorgen voor circa 400 scholen in voornamelijk het primair onderwijs de financiële-, personele- en salarisadministratie (van 8.000 medewerkers bij de scholen). Naast deze administratieve basis ondersteunt Vizyr onderwijsorganisaties met dynamische managementinformatie, innovatieve ICT-platformen en (strategische) adviezen.

Bestuur en bewindvoerder onderzoeken thans de mogelijkheid om de dienstverlening in de komende periode te continueren. Het vertrouwen bestaat dat dit  in samenspraak met de betrokken partners en klanten ook mogelijk zal zijn. Tevens zal de mogelijkheid van een herstart of doorstart worden onderzocht, waartoe bestuur en bewindvoerder in overleg zullen treden met de daartoe betrokken partijen. Insteek daarbij zal zijn om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden en de klanten continuïteit van de dienstverlening te kunnen bieden.

Zodra er nieuwe relevante informatie gemeld kan worden, zal daartoe een nader persbericht volgen.

Bewindvoerder en Raad van Bestuur

Stichting Vizyr

01-03-2017

Voor vragen naar aanleiding van dit persbericht: Daphne Burgerhof, dburgerhof@vizyr.nl

Deborah Reijnart

Deborah Reijnart heeft zich volledig toegelegd op het civiel bouwrecht, huurrecht en handelsrecht als ook het verbintenissenrecht. Regelmatig treedt zij op als belangenbehartiger voor verhuurders (commerciële verhuurders en woningcoöperaties).