In Persbericht

Persbericht: Faillissement Stichting Vizyr; dienstverlening aan klanten wordt gecontinueerd

Door Aben Slag, geplaatst op 18 maart 2017 in Persbericht

De rechtbank Limburg heeft vandaag (7 maart 2017) de op maandag 27 februari 2017 aan de Stichting Vizyr verleende voorlopige surseance van betaling op verzoek van de bewindvoerder en de Raad van Bestuur ingetrokken en het faillissement van de Stichting Vizyr uitgesproken.

Tijdens de voorlopige surseance van betaling zijn afspraken gemaakt met de betrokken leveranciers en klanten die het mogelijk maken om de activiteiten van Vizyr en haar dochtervennootschap Kinobi Onderwijs Services B.V. gedurende de maand maart 2017 te kunnen continueren. Het faillissement brengt hierin geen verandering.

Vizyr heeft vestigingen in Heerlen, Rotterdam en Alkmaar (Kinobi) en is werkgever van ongeveer 100 betrokken medewerkers.

Deze medewerkers verzorgen voor circa 400 scholen in voornamelijk het primair onderwijs de financiële-, personele- en salarisadministratie (van 8.000 medewerkers bij de scholen). Naast deze administratieve basis ondersteunt Vizyr onderwijsorganisaties met dynamische managementinformatie, innovatieve ICT-platformen en (strategische) adviezen.

De curator, mr. Cristian Slegers van Aben & Slag advocaten in Weert, zal in de komende periode de mogelijkheid van een doorstart onderzoeken. Insteek daarbij zal zijn om zoveel mogelijk werkgelegenheid te behouden en de klanten ook op termijn continuïteit van de dienstverlening te kunnen bieden.

Aben Slag

Aben & Slag Advocaten is een vooraanstaand advocatenkantoor met een groot aantal juridische specialisten ondersteund door een sterke back office. De ideale partner voor al uw juridische zaken.