In Arbeidsrecht

Heeft u de uiterlijke aanvraagtermijn voor de transitievergoeding compensatie nog in de smiezen?

Door Sjoerd van Ierssel, geplaatst op 11 september 2020 in Arbeidsrecht

Op 1 april 2020 is de Regeling compensatie transitievergoeding in werking getreden op grond waarvan u in aanmerking kunt komen voor een compensatie van de transitievergoeding na een einde dienstverband wegens langdurige arbeidsongeschiktheid.

U kunt voor de vergoeding in aanmerking komen wanneer een arbeidsovereenkomst op of na 1 juli 2015 is beëindigd wegens langdurige ziekte. Hiervan is – enkele uitzonderingen daargelaten – sprake na twee jaar ziekte. De werknemer moest op het moment van beëindiging ook niet meer in staat zijn alsnog te gaan werken (“om de bedongen arbeid te verrichten”). Als laatste moet de werkgever een transitievergoeding hebben betaald aan de werknemer.

“Heeft u tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020 een dienstverband wegens langdurige arbeidsongeschiktheid beëindigd en daarbij een transitievergoeding betaald, let dan extra op!

Heeft u tussen 1 juli 2015 en 1 april 2020 een dienstverband wegens langdurige arbeidsongeschiktheid beëindigd en daarbij een transitievergoeding betaald, let dan extra op! De aanvraag voor de compensatie moet voor deze ‘oude gevallen’ uiterlijk 30 september 2020 zijn ingediend bij het UWV.

Neem voor meer informatie contact op met een van onze advocaten arbeidsrecht (0495 – 536138). Wij geven u graag antwoord op uw vragen of helpen u bij de aanvraag van de compensatie.

Sjoerd van Ierssel

Voor alle vragen op het gebied van het arbeidsrecht is Sjoerd van Ierssel de aangewezen contactpersoon. Om zich verder in dit rechtsgebied te kunnen verdiepen, heeft hij de specialisatieopleiding arbeidsrecht bij Grotius gevolgd (2004).