In Personen & familierecht

Familierechters gaan vechtscheidingen anders aanpakken

Door Aben Slag, geplaatst op 29 november 2016 in Personen & familierecht

Zo’n 70.000 kinderen maken jaarlijks de scheiding van hun ouders mee, met alle praktische, financiële en emotionele gevolgen van dien. Bij ongeveer 20% van de gezinnen verloopt dat niet goed. Kinderen raken in zo’n situatie vaak blijvend beschadigd, vooral als de strijd via hen wordt uitgevochten.

Familierechters gaan hun werkwijze aanpassen om te voorkomen dat kinderen schade oplopen tijdens zogenoemde vechtscheidingen. Initiatieven die bij rechtbanken zijn ontwikkeld en goed blijken te werken, worden volgend jaar landelijk ingevoerd. Ook streeft de Rechtspraak naar een andere scheidingsprocedure, waarbij ouders gezamenlijk hun problemen aan de rechter voorleggen. Op die manier wordt hun conflict niet onnodig aangewakkerd.

Heeft u vragen over de echtscheidingsprocedure? Neemt u dan gerust contact op met de advocaten van onze sectie Personen- & Famillierecht op telefoonnummer 0492-749990 (Helmond) of 0495-536138 (Weert) of via info@abenslag.nl
Bron: www.rechtspraak.nl

Aben Slag

Aben & Slag Advocaten is een vooraanstaand advocatenkantoor met een groot aantal juridische specialisten ondersteund door een sterke back office. De ideale partner voor al uw juridische zaken.