Fusies en overnames

Krijgt u binnenkort te maken met fusies en overnames, dan is het verstandig om juridische ondersteuning te vragen. In de meeste gevallen betreft het de koop en/of verkoop van onderneming(en). Wij hebben ruime ervaring in het ondernemingsrecht, waaronder in fusies en overnames. Wij kunnen dankzij deze ervaring onze cliënten goed begeleiden gedurende het gehele traject. Bij de hierbij noodzakelijke onderhandelingen en bij het opstellen van de benodigde contracten zijn onze juristen van onschatbare waarde. Een internationale fusie of overname? Géén probleem: wij helpen u ook hierbij graag.

Wat is de rol van Aben & Slag bij fusies en overnames?

De rol van onze juristen is veelzijdig; in hoofdlijn zorgen wij ervoor dat de fusie of de overname zo efficiënt mogelijk in goede banen wordt geleid. Een belangrijk onderdeel hiervan is bijvoorbeeld bemiddeling of onderhandeling. Maar ook de contracten voor vastlegging van gemaakte afspraken tussen partijen omtrent de overdracht zijn hierbij van essentieel belang. Onze advocaten ondernemingsrecht verzorgen fusies en overnames in het zakenleven; kleine, maar ook zeker grotere bedrijven worden door ons geadviseerd. Wij hanteren hierbij geen minimum bedrijfsgrootte van de ondernemingen bij de fusies en overnames.

Fusies en overnames; het proces

Tussen een fusie en een overname is het verschil niet zo heel groot. Door juristen wordt meestal de term fusie gebruik, óók voor een transactie die in de praktijk vaak overname wordt genoemd.

Fusies en overnames kunnen op drie manieren plaatsvinden: de bedrijfsfusie, de aandelenfusie en de juridische fusie. Elk soort fusie heeft zijn voor- en nadelen; het kiezen van een fusievorm en de uitvoering daarvan is dan ook maatwerk. Wanneer u uw onderneming wilt fuseren met een andere onderneming of wanneer u een overname wilt doen (cq. wanneer u wordt overgenomen), is het dan ook verstandig om juridische hulp bij één van onze specialisten in te winnen.

Aben & Slag; de rechtsgebieden

Naast ondernemingsrecht heeft Aben & Slag zich eveneens op een aantal andere rechtsgebieden gespecialiseerd. Wij zijn eveneens werkzaam op het gebied van arbeids-, handels-, insolventie- en familierecht. Daarnaast kunt ook voor kwesties op het gebied van vastgoed- en overheid en incasso’s bij ons terecht. Dus bent u bijvoorbeeld op zoek naar een huurrecht advocaat, een advocaat insolventierecht, een faillissement advocaat of een advocaat handelsrecht? Wij helpen u graag verder met uw juridische vraagstukken.

Direct advies nodig?Onze advocaten staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op via de contactpagina.

Spreekuur

Spreekuur
Ondernemers