Ondernemingsrecht

Het ondernemingsrecht is een omvangrijk en dynamisch rechtsgebied, waar alle ondernemers – groot of klein – in de dagelijkse praktijk mee geconfronteerd worden. Of het nu gaat om het opzetten van de juiste ondernemingsstructuur, de vastlegging van interne of externe afspraken in contracten of de koop/verkoop van een onderneming. Een snelle accurate reactie op ontwikkelingen is daarbij meer noodzaak dan keuze. Daar past een specialistische en daadkrachtige aanpak bij. Een aanpak waar Aben & Slag Advocaten voor staat.

Onze ondernemingsrecht advocaten richten zich allereerst op het voorkomen van geschillen. Onder meer door het adviseren over het opzetten van ondernemingsstructuren, contracten en algemene voorwaarden. Zorgvuldigheid vooraf, voorkomt problemen achteraf.

Daarnaast beschikken wij over een ruime ervaring op het gebied van de juridische advisering en begeleiding bij het kopen en verkopen van ondernemingen. Zowel tijdens het onderhandelingstraject als de contractuele vastlegging zijn onze specialisten onmisbaar. Ook overnames met een internationaal karakter worden door ons begeleid.

Een aantal van onze advocaten richt zich binnen het ondernemingsrecht op de meer specifieke onderdelen van het handelsrecht en procederen, binnen ons kantoor ondergebracht in het team “Handelsrecht & procederen”. Mocht het onverhoopt tot een geschil of procedure komen, dan bent u bij de advocaten van dit team aan het goede adres.
Vanwege de jarenlange ervaring in de (juridische) adviespraktijk zijn onze advocaten bovendien een ideale sparringpartner voor u als ondernemer.

Direct advies nodig?

Onze advocaten staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op via de contactpagina.

“Daar past een specialistische en
daadkrachtige aanpak bij”

Brede dienstverlening

Het team “Ondernemingsrecht” biedt daarom een brede dienstverlening, bestaande uit het adviseren en begeleiden van ondernemingen, onder meer op het gebied van:

  • fusies en overnames (koop en verkoop van ondernemingen);
  • vennootschapsrechtelijke aangelegenheden;
  • samenwerkingsverbanden en ondernemingsstructuren;
  • het opstellen en beoordelen van (internationale) contracten;
  • aandeelhoudersgeschillen;
  • geschillen tussen bestuurders;
  • brede advisering op het gebied van ondernemingsrecht;
  • mededingingskwesties;
  • legal audits

Ons laatste ondernemingsrecht nieuws

Koper eist meer zekerheid bij bedrijfsovernames

De overnamemarkt is de afgelopen jaren vooral gunstig geweest voor verkopers. In alle bedrijfssectoren bleek de vraag hoger te zijn dan het aanbod, waardoor verkopende partijen de dominante positie innamen. Echter lijkt het tij te keren ten gunste van kopers. Ondernemers die hun bedrijf willen [...]