Belgian Desk

Juridisch advies bij grensoverschrijdend ondernemen. Aben & Slag Advocaten is met kantoren te Weert en Helmond internationaal gezien strategisch gelegen en biedt daarom ook grensoverschrijdend juridische dienstverlening aan. Het (rechts)verkeer tussen Nederland en België is grootschalig en divers. Hoewel er tussen beide landen weinig verschillen lijken te bestaan, is een goede juridische advisering en ondersteuning geboden.

Aben & Slag Advocaten staat Nederlandse en Belgische ondernemers bij met juridische advisering op onder meer de volgende gebieden:

Arbeidsrecht
Grensoverschrijdende arbeid, tewerkstelling van werknemers vanuit Nederland naar België en omgekeerd.

Ondernemingsrecht- en handelsrecht
Grensoverschrijdende fusies en overnames, joint ventures en andere samenwerkingsverbanden. Internationaal contracteren.

Insolventie- en faillissementsrecht 
Grensoverschrijdende faillissementen en uitwinning van zekerheden (zoals pand- en hypotheekrechten en eigendomsvoorbehouden).

Personen- en familierecht
Grensoverschrijdend huwelijksvermogensrecht en internationaal (huwelijks) privaatrecht.

Direct advies nodig?

Onze advocaten staan voor u klaar. Neem vrijblijvend contact op via de contactpagina.

“Het (rechts)verkeer tussen Nederland en België
is grootschalig en divers”

Beslag- en procesrecht
Ook als er onverhoopt een juridisch geschil ontstaat, dan vindt u in Aben & Slag Advocaten een volwaardige procespartner, welke proactief optreedt om het geschil zo spoedig mogelijk uit de wereld te helpen. Daarbij maakt Aben & Slag Advocaten voor haar Belgische cliënten bijvoorbeeld gebruik van de ruimere (conservatoire, bewarende) beslagmogelijkheden welke in Nederland bestaan, teneinde het verhaal van uw vordering optimaal te verzekeren.

Samenwerking
Aben & Slag Advocaten onderhoudt daarnaast uitstekende relaties met diverse Belgische advocatenkantoren, welke snel kunnen worden ingeschakeld en voor adequate ondersteuning zorgen. Ook na afloop van de procedure is Aben & Slag Advocaten uw partner, bijvoorbeeld in het kader van de tenuitvoerlegging van het door de rechter gewezen vonnis (de exequaturprocedure).

Contact
Uw contactpersoon is mr. M.M.M. Rooijen (Marc). Marc Rooijen houdt zich bezig met ondernemings- en handelsrecht en het procesrecht. Hij treedt regelmatig op voor Nederlandse en Belgische ondernemers (Belgian Desk) in grensoverschrijdende kwesties en beschikt over de nodige ervaring om u adequaat en kundig te adviseren. Neemt u gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.