In Personen & familierecht

Dag van de Scheiding 2020

Door Aben Slag, geplaatst op 2 september 2020 in Personen & familierecht

Eén op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Uit onderzoek blijkt ook dat 42% van de stellen angst had om te gaan scheiden. Men maakt zich vooral zorgen over de kinderen en hun financiën.

Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in 2010 de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen. Tijdens de Dag van de Scheiding, die dit jaar plaatsvindt op vrijdag 11 september, kan eenieder die meer wil weten over dit onderwerp vrijblijvend terecht bij Aben & Slag Advocaten in Weert.

Uit elkaar, met respect voor elkaar

Bijna 224 jaar geleden, op 15 september 1796, werd in Nederland de eerste echtscheiding uitgesproken. Daarom heeft de vFAS besloten om rond deze datum landelijk aandacht te vragen voor de noodzaak van deskundige begeleiding bij scheidingen. Zo hoeft een echtscheiding niet uit te monden in een vechtscheiding. Het uiteindelijke doel van de vFAS is het verbeteren van het proces rondom scheidingen, zodat partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Eventuele betrokken kinderen hoeven zo niet de dupe te worden van de scheiding.

Over de vFAS

Het merendeel van de aangesloten vFAS-leden is gespecialiseerd advocaat-scheidingsmediator. De vFAS-advocaat-scheidingsmediator onderscheidt zich door kennis, kwaliteit en specialisatie en beschikt over de benodigde actuele, juridische kennis om de echtscheiding goed te kunnen begeleiden; te denken valt daarbij aan de onderwerpen als alimentatie, afwikkeling huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening en het ouderschapsplan.

Kosteloos advies over scheiden

Tijdens de Dag van de Scheiding wordt u in de gelegenheid gesteld om vrijblijvend kennis te maken met Aben & Slag Advocaten. Daarnaast is het mogelijk om een gratis scheidingscheck te laten uitvoeren; deze geeft helder inzicht in welke stappen nodig zijn voor een goede scheiding. Ook kunnen vragen worden gesteld en meer informatie worden verkregen over het onderwerp ‘scheiden’. Het kosteloos ingewonnen advies van de vFAS-advocaat-mediator geeft inzicht in de keuzes en/of gevolgen in specifieke situaties op het gebied van scheiden.

Aanmelden voor een gratis afspraak op de Dag van de Scheiding op vrijdag 11 september 2020 tussen 9.00 en 17.00 uur dient vooraf telefonisch te geschieden: (0495) 536138. 

COVID-19

Ons kantoor volgt de ontwikkeling, adviezen en coronarichtlijnen van de overheid nadrukkelijk op. Op basis hiervan hebben wij dan ook de nodige maatregelen getroffen. Wij proberen hiermee alles in het werk te stellen om uw gezondheid en die van onze medewerkers zoveel mogelijk te waarborgen. Tijdens een gesprek zullen de coronavoorschriften dan ook in acht worden genomen.

Aben Slag

Aben & Slag Advocaten is een vooraanstaand advocatenkantoor met een groot aantal juridische specialisten ondersteund door een sterke back office. De ideale partner voor al uw juridische zaken.