In Personen & familierecht

Dag van de Scheiding 2017 (8 september)

Door Ton Weierink, geplaatst op 29 augustus 2017 in Personen & familierecht

Aben & Slag Advocaten te Weert opent op vrijdag 8 september haar deuren tijdens de ‘Dag van de Scheiding’. Kom op deze dag vrijblijvend kennismaken met onze advocaten en mediators of laat een gratis scheidingscheck uitvoeren. Meld u aan op onze website www.abenslag.nl of telefonisch via 0495 – 53613.

De ‘Dag van de Scheiding’ is door de Nederlandse Vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) in het leven geroepen. Met de dag wil de vereniging landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Jaarlijks gaan in Nederland gemiddeld 35.000 stellen uit elkaar. Uit landelijk onderzoek van de vFAS blijkt dat 42% van hen angst had om te gaan scheiden. Mensen maken zich vooral zorgen over de kinderen en hun financiën. Het uiteindelijke doel van de vFAS is het verbeteren van het proces rondom scheidingen, zodat partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Ook Aben & Slag advocaten doet daarom mee aan de Dag van de Scheiding.

Kosteloos advies over scheiden

Tijdens de Dag van de Scheiding opent Aben & Slag advocaten haar deuren voor het publiek. Iedereen kan vrijblijvend informatie verkrijgen over scheiden en mediation en kennismaken met advocaten en scheidingsmediators. Daarnaast is het mogelijk om een gratis scheidingscheck uit te laten voeren. Deze geeft helder inzicht in welke stappen nodig zijn voor een goede scheiding. Er zijn geen kosten aan de scheidingscheck verbonden. Wel wordt verzocht om u vooraf aan te melden om onnodig wachten te voorkomen. U kunt zich aanmelden via onze website www.abenslag.nl of via telefoonnummer 0495 – 536138.

Over de vFAS

De bijna duizend advocaten en mediators die lid zijn van de vFAS, zijn gespecialiseerd advocaat en scheidingsmediator. Zij beschikken over actuele juridische kennis op het gebied van onder meer alimentatie, huwelijkse voorwaarden, pensioenverevening en ouderschapsplannen. De aan de vFAS verbonden advocaten/mediators onderscheiden zich door: kennis (o.a. een aanvullende driejarige specialistische vFAS-opleiding), kwaliteit (minimaal vijf jaar ervaring als advocaat) en specialisatie (o.a. jaarlijkse verplichte bijscholing).

Meer weten over de Dag van de Scheiding? Kijk op www.dagvandescheiding.nl Betrouwbare achtergrondinformatie, gouden tips en stappenplannen voor scheiden en mediation zijn te vinden op www.verder-online.nl.